Pogoji poslovanja

 1. Splošno

Trgovina www.sivam.si je spletna trgovina, ki prodaja metrsko blago in šiviljske potrebščine. Splošni pogoji spletne trgovine šivam.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18 – ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo – ZVOP-1), Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino šivam.si (v nadaljevanju tudi » trgovina sivam.si«) upravlja podjetje EDO KOLMAN S.P. Grosova ulica 20, 4000 Kranj, matična številka: ____________, davčna številka: 56958889

Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja EDO KOLMAN S.P. uporabnikom spletne strani www.sivam.si ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

 

 1. Varovanje osebnih podatkov

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca (uporabnika) in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novice, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatkov o kupcu v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim osebam.

 

 1. Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

– podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka)

– kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e naslov, telefon)

– lastnosti artiklov (barva, širina, cena, merska enota, sestava, vzdrževanje)

– način in rok dostave artiklov

– informacije o načinu plačila

– informacije o odstopu od pogodbe in pogojih za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

– pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Trgovina sivam.si se ne zavezuje za popolnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.sivam.si, niti se ne zavezuje za popolnost in pravilnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.

Zaradi različnih grafičnih nastavitev monitorjev so možna odstopanja barv.

 

 1. Vrste uporabnikov

Za nakup na spletni strani sivam.si registracija ni potrebna. Neregistrirani uporabniki lahko shranjujejo artikle v mapo Priljubljeno in Košarica.  Pred potrditvijo nakupa je za registrirane uporabnike potrebna prijava, za neregistrirane, pa je potrebno vnesti podatke za izvedbo naročila.

Popust se obračuna v zadnjem nakupnem koraku pred potrditvijo naročila.

 

 1. Cene

Cene izdelkov so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV ter veljajo samo za slovenski trg. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila (7.).

Popusti, promocijske kode in boni se ne seštevajo. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo sivam.si kupcu omogočil odstop od nakupa.

 

 1. Naročilo

Trgovina sivam.si se ne obvezuje, da so vsi artikli, prikazani na spletni strani na zalogi. V spletni trgovini sivam.si se artikli prodajajo na meter (metrsko blago) ali komad (igle in šiviljske potrebščine,…).

Najmanjša količina nakupa za metrsko blago na spletu je 0.50 cm.

Kupoprodajna pogodba med trgovino sivam.si in kupcem je sklenjena v trenutku, ko trgovina sivam.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev naročila).

Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino sivam.si kot za kupca. Naročila se kupcu shranijo v njegov profil v zavihek Moj račun.

Naročilo blaga je možno tudi preko e-pošte narocila@sivam.si ali telefonske številke 040 851 091 med 9. in 17. uro, razen sobote in nedelje.

Če naročenega blaga, prodajalec ne more odpremiti v obljubljenem roku, o tem obvesti kupca po e-pošti. Kupec lahko odstopi od pogodbe ali pa si izbere drug izdelek.

 

 1. Načini plačila

Trgovina sivam.si omogoča naslednje načine plačila za nakupe znotraj Slovenije

– s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro)

– s spletno aplikacijo PayPal po povzetju z odkupnino

– z nakazilom na transakcijski račun N26: DE64100110012629036416 po ponudbi/predračunu

Za nakupe v drugih državah članicah EU velja plačilo po predračunu ali po poslani povezavi do PayPal ponudbe za plačilo.

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

– plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,

– po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo trgovine sivam.si

 

 1. Nakupna pogodba – račun

Nakupna pogodba – račun je sklenjena v slovenskem jeziku. Ob prevzemu blaga prejme kupec natisnjen račun za nakupljene izdelke. Kopija računa bo skladno z veljavno zakonodajo, še 10 let po zapadlosti shranjena pri podjetju Edo Kolman S.P., Grosova ulica 20, 4000 Kranj

in jo lahko prejmete na pisno zahtevo preko e-naslova info@sivam.si.

Kupec prejme račun za naročene artikle skupaj z naročenimi artikli v paketu .

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Pregled naročil je možen v uporabniškem profilu kupca na spletni strani www.sivam.si.

 

 1. Popusti

10 % popust vam priznamo:

Pri nakupu iste kvalitete blaga (v kosu in v barvi) nad 10 metrov oziroma pri enkratnem nakupu nad 150 EUR.

20 % popust vam priznamo:

Pri nakupu iste kvalitete blaga (v kosu in v barvi) nad 50 metrov oziroma pri enkratnem nakupu nad 300 EUR.

30 % popust vam priznamo:

Pri nakupu iste kvalitete blaga (v kosu in v barvi) nad 100 metrov oziroma pri enkratnem nakupu nad 1.000 EUR.

POPUSTI SE NE SEŠTEVAJO!

 

 1. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v  koraku registracije vnesete ID za DDV ter naziv podjetja. Ob vnosu ID za DDV in naziva podjetja, pomeni, da sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo dobavljenih artiklov v okviru reklamacijskih pogojev iz točke 11.

Naštete pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja trgovine www.sivam.si z razliko od predhodno omenjene možnosti odstopa od pogodbe.

Trgovina sivam.si pravnim osebam omogoča naslednje načine plačila:

-s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro)

– z nakazilom na transakcijski račun N26: DE64100110012629036416 po ponudbi/predračunu

– po povzetju z odkupnino

 

 1. Pravica do odstopa pogodbe – preklic naročila

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: narocila@sivam.si

Zahtevek je na voljo v PDF obliki na povezavi: zahtevek.

Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov: Edo Kolman s.p., Grosova ulica 20, 4000 Kranj. Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30-dneh na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Kupnina ne vključuje poštnin stroškov.

Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 040 851 091.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).

Ne sprejemamo paketov z odkupnino.

Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

 

 1. Reklamacija

Reklamacije upoštevamo za nerazrezano blago s predloženim računom. Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne artikle, napačne barve, količine ali pa artikel kakor koli odstopa od kupčevega naročila.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali vračilo kupnine.

Če se artikel po pranju prekomerno skrči, pušča barvo, se obarva ali kako drugače deformira, ga sprejmemo in napišemo reklamacijski zapisnik in ga pošljemo na analizo.

Če strokovne osebe ugotovijo napako zaradi nepravilnega vzdrževanja (npr. pranje pri previsoki temperaturi), plača stroške analize kupec sam po veljavnem ceniku, če pa je napaka v blagu upravičena, plača stroške analize prodajalec.

Prodajalec odgovarja za skrite napake artikla, ne odgovarja pa za nastalo škodo, zaradi nepravilnega vzdrževanja.

Kupec lahko blago v reklamacijo vrne osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po predhodnem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru upravičene reklamacije ima kupec možnost, da izdelek zamenja za enakega ali podobnega, da ga zamenja za karkoli drugega ali da mu izplačamo kupnino in mu jo nakažemo na njegov transakcijski račun.

V primeru neupravičene reklamacije kupcu vrnemo izdelek in zaračunamo stroške vračila. Neprevzeti artikli in neupravičene reklamacije ne ustavijo obveznosti kupca do plačila terjatev.

V primeru, da je prišlo do poškodbe paketa med samo dostavo, je potrebno izvršiti reklamacijo pri Pošti Slovenije in nas o reklamaciji obvestiti na info@sivam.si.

PDF dokument za reklamacijski zapisnik: reklamacijski zapisnik.

 

 1. Dostava in poštnina

Čas dostave od prejetega naročila je 1 – 3 delovnih dni po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu. V času določenih akcij se lahko rok dostave podaljša.

Za nakupe pod 50 EUR pri plačilu z nakazilom na TRR, po povzetju, plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Dinners, BA Maestro) ali spletno aplikacijo PayPal je strošek pošiljanja 3,50 EUR.

Dostavlja Pošta Slovenije ali GLS.

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini sivam.si.

Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

 

 1. Preklic naročila

Uporabnik spletne trgovine sivam.si, lahko prekliče naročilo blaga še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri.

Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte narocila@sivam.si, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.

 

 1. Mnenja, priporočila, pohvale, pritožbe

Mnenja, priporočila, pohvale in pritožbe, ki jih kupci napišejo, so pomemben del funkcionalnosti spletne trgovine sivam.si

Podjetje Edo Kolman s.p. vabi, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine. Vsako mnenje, ocena, priporočilo, pohvala ali pritožba bo posebej obravnavana s strani uprave ter ustrezno rešena v čim krajšem času.

Edo Kolman s.p. ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu blagovne znamke sivam.si, vključno z objavo v oglasih ali drugih trženjskih komunikacijah.

 

 1. Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice prijavitelj soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice, itd.) na njegov elektronski naslov.

 

To soglasje lahko prijavitelj na e-novice kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede na spletni strani ponudnika v okviru rubrike prijave na e-novice, kjer vpiše ime, priimek in svoj elektronski naslov, na katerega prejema e-novice, kar vse potrdi s pritiskom na gumb »odjavi«. Preklic lahko posreduje tudi na sedež ponudnika sivam.si, Edo Kolman s.p., na e-poštni naslov: narocila@sivam.si

S prijavo na e-novice boste obveščeni o novostih, akcijah in zanimivostih iz naše ponudbe.

 

 1. Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine http://www.sivam.si med kupcem in Edo Kolman s.p., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno.

V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Kranju.

 

18 Podatki o podjetju

Naziv: Edo Kolman s.p.

Naslov: Grosova ulica 20, 4000 Kranj

Spletna stran: http://www.sivam.si

E-pošta: info@sivam.si

Telefon: 040 851 091

Transakcijski račun N26: DE64100110012629036416

Davčna številka: 56958889 – nismo zavezanci za DDV

To je demo verzija trgovine namenjena testiranju — naročila ne bodo sprovedena. Opusti